izbora za vlaški nacionalni savet 26. Oktobra 2014 Bojkot

vlasi.co.rs © sva prava zadržana. 2014 god.

Zajednice Vlaha Srbije

Rezultati bojkota (delimični rezultati izbora)  

Prema prvim dostupnim podatcima, izlaznost je oko 32% upisanih birača. Obzirom na veliko mešanje političkih partija, pre svega SPS-a i SNS-a, nije moguće precizno odvojiti partijske glasače od onih koji su na izbore izašli radi  očuvanja sopstvenog identiteta i zalaganja za manjinska prava Vlaha.


Drugim rečima realna izlaznost je mnogo manja od objavljenih 32%, budući da je skoro 80% izašlih glasalo za paritjske liste, tj za SPS i SNS, možemo smatrati da realna izlaznost predstavlja one glasače koji nisu partijski nego su glasali za organizacije koje se bave Vlasima i njihovim manjinskim pravima. Stoga preostalih oko 4-5% glasača koji su glasali za organizacije odnosno grupu građana "Gergina" i "GG Zajednica Vlaha", predstavljau realnu izlaznost Vlaha.


Ovo pokazuje da su Vlasi apsolutno nepoverljivi prema organizaciji izbora, i ljudima koji učestvuju u procesu za Nacionalni Savet Vlaške Manjine.  


Na stranici niže, možete takođe pronaći neke rezultate proteklih "izbora". Udruženje "Gergina" i "Zajednica Vlaha Srbije" (nema ništa zajedničko sa grupacijom vlaških organizacija "Zajednica Vlaha Srbije" ), predstavlju organizacije koje se bave vlaškim manjinskim pravima. Preostale dve liste, "Vlasi za Srbiju i Srbija za Vlahe", i "pokret Vlaškog Ujedinjenja" čine predstavnici političkih stranaka. SPS i SNS respektivno